logo Kint Piano's Gent

in harmonie met de ziel
van het instrument

restauratie

verkoop & verhuur

stemmen

transport

klub kint

over ons

logo Kint Piano's Gent

Piano’s stemmen

Een piano kan ontstemmen door schommelingen in luchtvochtigheid en temperatuur, of door het intensief bespelen. We raden aan om de piano minstens één keer per jaar piekfijn te laten stemmen.

Kint Pianos komt langs aan huis wanneer het u past. Het liefst doen we dat met de fiets. Buiten Groot Gent komen we met de wagen. Het stemmen gebeurt door professionele pianostemmers met de grootste zorg en vanuit een respect voor de harmonie en ziel van het instrument. Onze stemmers stemmen op het gehoor.

J

Hoeveel kost het stemmen van een piano?

Het stemmen van een buffet- of vleugelpiano kost €99,- (incl. BTW) en duurt een uur tot anderhalf uur. Als de piano al meerdere jaren niet werd gestemd, bestaat de kans dat een tweede stembeurt nodig is. Onze prijs is inclusief verplaatsing binnen Groot Gent. Daarbuiten wordt een vergoeding aangerekend die we steeds meedelen voor we een stembeurt inplannen.

Na de stemming houden we bij wanneer een volgende stembeurt voor uw piano opportuun is. Op die manier kan u zorgeloos genieten van uw instrument.

Stembeurt nodig? Maak vandaag nog een afspraak.

Pianostemmer aan het werk aan Steinway & Sons vleugepiano

Intoneren van de hamerkoppen

Wanneer een piano of vleugel te helder of scherp, of net te dof klinkt, kunnen we deze intoneren. Dit doen wij met behulp van intoneernaalden. Met deze naalden prikken wij in de vilten hamerkoppen, waardoor de structuur van het vilt verandert en daardoor een mooiere toon ontstaat. We gebruiken dezelfde intoneernaalden om de 88 tonen gelijkluidend en homogeen te doen klinken. Voorafgaand aan het intoneren moet een piano gestemd en afgeregeld worden.

Een oude piano laten stemmen en onderhouden

Een oude piano kunnen we perfect stemmen als de akoestische onderdelen nog in goede staat zijn. Hebt u twijfels? Is uw piano mogelijks aan een onderhoud of een revisie toe? We komen graag vrijblijvend langs om te kijken wat de noden en de mogelijkheden zijn. U mag van ons een eerlijke en transparante offerte verwachten.

Restauratie van piano's

Bij Kint Pianos zijn we gepas­sioneerde specialisten in onder­houd, revisie, reparatie en res­tau­ratie van buffet- en vleugel­piano's. Naast de klassieke Duitse mecha­nieken van o.a. Steinway, Petrof en August Förster, we ook gespecialiseerd in Franse ...

J

Verkoop nieuwe en tweedehands piano's

We bieden topklasse piano’s van de beste bouwers aan. Naast gereviseerde tweedehands piano’s verkopen we nieuwe piano’s van twee Europese bouwers: August Förster (Dui) en Petrof (Tje).
J

Stemmen en onderhoud van piano's

Het stemmen gebeurt door professionele pianostemmers in harmonie met de ziel van het instrument. Kint Pianos komt aan huis wanneer het u past. Het liefst doen we dat met de fiets.

J

Verhuis /

transport van piano's

Kint Pianos uit Gent biedt een gespecialiseerde transportservice op maat aan voor buffetpiano’s en vleugelpiano’s. We gaan te werk met grote zorg en hebben heel wat ervaring om ...

J

Contact

logo Kint Piano's Gent

T +32 479 316 530
T +32 498 840 003‬
info@kintpianos.be

Winkel: Kortrijksesteenweg 128 – 9000 Gent
Atelier : Klapeksterstraat 1A – 9000 Gent

Toonzaal te bezichtigen na afspraak.