logo Kint Piano's Gent

in harmonie met de ziel
van het instrument

restauratie

verkoop & verhuur

stemmen

transport

klub kint

over ons

logo Kint Piano's Gent

Restauratie

Bent u een particulier, een academie of een professional op zoek naar onderhoud of restauratie van uw geliefde piano?

Bij Kint Pianos uit Gent zijn we gepassioneerde specialisten in onder­houd, revisie, reparatie en restauratie van buffet- en vleugel­piano’s. Naast de klassieke Duitse mechanieken van o.a. Steinway, Petrof en August Förster, zijn we ook gespecialiseerd in Franse mechanieken van Erard, Gaveau en Pleyel.

We komen graag vrijblijvend langs en bespreken eerlijk en transparant de mogelijkheden en de impact op het budget.

J

Vrijblijvend onderhouds- en restauratieplan

Als uw piano een aantal gebreken vertoont, komen wij vrijblijvend langs om een onderhouds- en/of restauratieplan op te maken. In samenspraak kijken we of enkel de mechaniek, het akoestisch gedeelte, of ook de buitenzijde van het meubel (fineer, lak, messing onderdelen) moet worden aangepakt.

Restauratie, nderhoud, revisie en reparatie in het atelier van Kint Piano's in Gent
Specialisatie piano restauratie met schellak (politoeren)

Eigen atelier voor piano en vleugel restauratie in Gent

We beschikken over een eigen werkplaats waar gediplomeerde restaurateurs uw instrument met vakmanschap en zorg benaderen. Voor diepgaande restauraties is het nodig om de piano naar ons atelier te transporteren zoals voor bijv. herbesnaren, restauratie van de stembalk, de zangbodem, de bruggen en de hamerkoppen.

Specialisatie lakken met schellak – politoeren

Politoeren is een oude ambacht die nog maar weinig restaurateurs beheersen. Bij Kint Pianos hebben ons vakmensen een uitgebreide kennis en ervaring met het lakken met schellak of ‘politoeren’. Deze manier van lakken is tot op heden nog steeds de meest duurzame en levert veruit de mooiste resultaten.

Vraag vrijblijvend uw onderhouds- en restauratieplan aan.

Restauratie van piano's

Bij Kint Pianos zijn we gepas­sioneerde specialisten in onder­houd, revisie, reparatie en res­tau­ratie van buffet- en vleugel­piano's. Naast de klassieke Duitse mecha­nieken van o.a. Steinway, Petrof en August Förster, we ook gespecialiseerd in Franse ...

J

Verkoop nieuwe en tweedehands piano's

We bieden topklasse piano’s van de beste bouwers aan. Naast gereviseerde tweedehands piano’s verkopen we nieuwe piano’s van twee Europese bouwers: August Förster (Dui) en Petrof (Tje).
J

Stemmen en onderhoud van piano's

Het stemmen gebeurt door professionele pianostemmers in harmonie met de ziel van het instrument. Kint Pianos komt aan huis wanneer het u past. Het liefst doen we dat met de fiets.

J

Verhuis /

transport van piano's

Kint Pianos uit Gent biedt een gespecialiseerde transportservice op maat aan voor buffetpiano’s en vleugelpiano’s. We gaan te werk met grote zorg en hebben heel wat ervaring om ...

J

Contact

logo Kint Piano's Gent

T +32 479 316 530
T +32 498 840 003‬
info@kintpianos.be

Winkel: Kortrijksesteenweg 128 – 9000 Gent
Atelier : Klapeksterstraat 1A – 9000 Gent

Toonzaal te bezichtigen na afspraak.