logo Kint Piano's Gent

in harmonie met de ziel
van het instrument

restauratie

verkoop & verhuur

stemmen

klub kint

over ons

logo Kint Piano's Gent

Exclusieve verdeler August Förster piano’s

100% handgemaakt in Duitsland sinds 1859

August Förster wordt beschouwd als één van de beste pianobouwers wereldwijd en staat bekend voor een warme en zangerige toon.

Sinds 1859 bouwt August Förster in het Duitse Löbau 100% handgemaakte piano’s.

Als een van de weinige topmerken is Förster erin geslaagd om te blijven produceren in Duitsland, zonder iets van het productieproces uit te besteden. Dit hebben ze te danken aan een doordachte visie van duurzaamheid, kwaliteit, en een ervaren team van ’s werelds beste bouwers en ingenieurs.

Förster produceert 50 vleugels en 140 buffetpiano’s per jaar. Vanuit hun vasthoudendheid aan de beste kwaliteit gaan zij hier niet boven. Tegenwoordig produceert Förster vaak op bestelling, gezien hun steeds toenemende populariteit als een van de weinige resterende Europese bouwers.

Exclusieve verdeler voor België

Al sedert de 19e eeuw is August Förster een van de favoriete merken van toppianisten én pianoliefhebbers. In Duitsland behoren ze tot de standaard naast bouwers als C. Bechstein, Schimmel, Grotrian Steinweg, Steinway & Sons, etc.

Wij zijn vereerd om als exclusieve verdeler August Förster in België te mogen vertegenwoordigen en hen hier de naambekendheid te geven die ze in Duitsland al generaties lang kennen.

Alle modellen zijn op bestelling verkrijgbaar. Ontdek onze piano’s op voorraad. Of boek een afspraak om de modellen in onze toonzaal uit te proberen.

Modellen buffetpiano’s

Modellen vleugelpiano’s

De bewogen geschiedenis van een pianobouwer

De geschiedenis van August Förster kende enkele eigenaardigheden.

In 1900 richtte Cesar Förster (zoon van oprichter August) een tweede pianofabriek op, net over de grens in het toenmalige koninkrijk Oostenrijk-Hongarije, waar vandaag het Tjechische Jirikov gelegen is.

Na de machtsovername door de Sovjetunie werd de fabriek en de merknaam August Förster door de staat toegeëigend en werden onder dezelfde naam, maar door andere bouwers piano’s gebouwd. Die piano’s waren van degelijke kwaliteit maar kunnen niet met de Försters uit Löbau vergeleken worden.

WOII en DDR

Tijdens en na WOII werd de productie van piano’s tijdelijk stilgelegd om respectievelijk munitiekisten en huishoudelijk meubilair te vervaardigen.

Tijdens het DDR kon August Förster blijven produceren aan hoge kwaliteit maar onder moeilijkere omstandigheden. Als prestigemerk voor export naar West-Europa werd Förster (samen met pianobouwer Blüthner) als eerste bediend van materialen van de hoogste kwaliteit.

Restauratie van piano's

Bij Kint Pianos zijn we gepas­sioneerde specialisten in onder­houd, revisie, reparatie en res­tau­ratie van buffet- en vleugel­piano's. Naast de klassieke Duitse mecha­nieken van o.a. Steinway, Petrof en August Förster, we ook gespecialiseerd in Franse ...

J

Verkoop nieuwe en tweedehands piano's

We bieden topklasse piano’s van de beste bouwers aan. Naast gereviseerde tweedehands piano’s verkopen we nieuwe piano’s van twee Europese bouwers: August Förster (Dui) en Petrof (Tje).
J

Stemmen en onderhoud van piano's

Het stemmen gebeurt door professionele pianostemmers in harmonie met de ziel van het instrument. Kint Pianos komt aan huis wanneer het u past. Het liefst doen we dat met de fiets.

J

Precision Touch Design (PTD)

Thomas Kint is erkend PTD-installateur en -technicus. PTD is een optimalisatie van de mechaniek in een vleugelpiano. Het richt zich op het verfijnen van het toetsgevoel, de responsiviteit en de algehele speelervaring.
J
logo Kint Piano's Gent

T +32 479 316 530
T +32 498 840 003‬
info@kintpianos.be

Winkel: Kortrijksesteenweg 128 – 9000 Gent
Atelier : Klapeksterstraat 1A – 9000 Gent

Toonzaal te bezichtigen na afspraak.

Contact

Kint Pianos is lid van VvPN

Kint Pianos is lid van VVPN, de vereniging van pianotechnici van Nederland

Thomas Kint is een "Erkend Ambachtsman"

Thomas Kint van Kint Pianos is een Erkend Ambachtsman

Erkend PTD-installateur en -technicus PTD academy Europe

Thomas Kint van Kint Pianos uit Gent is erkend PTD-installateur en -technicus.
Thomas Kint volgde de gespecialiseerde opleiding in de PTD academy Europe in Duitsland