logo Kint Piano's Gent

in harmonie met de ziel
van het instrument

restauratie

verkoop & verhuur

stemmen

klub kint

over ons

logo Kint Piano's Gent
logo Kint pianos Gent
Kint Pianos is een authentiek pianocentrum in Gent dat focust op restauratie, verkoop, verhuur, stemmen en transport van piano’s. Ons gedreven en veelzijdig team bouwde jaren ervaring op in restauratie van historische en moderne piano’s. We onderscheiden ons door onze gerichte expertise en duurzame aanpak.

Bij Kint Pianos kiezen we bewust om in te gaan tegen de tendens waarbij vaak goedkoop vervaardigde piano’s als ‘consumptiegoed’ worden aangeboden. Onze duurzame aanpak weerspiegelt zich in onze selectie van de beste piano’s, restauratie met de beste materialen en een persoonlijke 1-op-1 relatie met onze klanten.

uw piano in handen van

Gepassioneerde

vakmensen

Matis is stemmer en technieker bij Kint pianos

Matis

Als stemmer en technie­ker ben ik vooral bezig met de basis en het techni­sche deel van de zaak. Ik zorg ervoor dat de piano’s gestemd en geïntoneerd worden en sta in voor het onderhoud van de mecha­nieken. U ziet me dan ook vaak in het atelier, op de fiets of bij u thuis om uw piano te stemmen.

pianostemmer en technieker Matis bij Kint Pianos Gent

Thomas

Ik richtte Kint Pianos op na mijn opleiding als pianostemmer en -technieker in Berlijn. Daarnaast ben ik actief als pianist en doctor in musicologie na studies aan de UGent, Yale University en HU Berlin. Mijn passie voor het traditionele am­bacht van piano­bouw en constante zoek­tocht naar inno­va­tieve techno­logieën vormen de basis voor een succesvol parcours met oog voor duurzaam­heid, kwaliteit, open team­spirit en een eerlijk klanten­contact.

Emile is stemmer en pianotechnieker bij Kint Pianos

Emile

Ook ik ben aan de slag als stemmer en piano­technieker bij Kint Pianos. Door een grote liefde voor muziek als amateur­muzikant en musico­loog, kwam ik terecht bij de opleiding tot piano­stemmer en zo kan ik nu dagelijks mijn passie beleven op het werk.

pianostemmer en technieker Matis bij Kint Pianos Gent

Jolien

Naast mijn carrière als profes­sio­neel celliste ben ik aan de slag bij Kint Pianos als manusje van alles. Ik sta in voor de dagelijkse commu­nicatie, planning en marketing en ben door mijn aanwezig­heid in de winkel en achter de computer vaak het eerste aanspreek­punt voor klanten. Door mijn opleiding aan het Koninklijk Conser­vatorium Gent groeide mijn liefde voor muziek en instrumenten alleen maar, een passie die wij allen delen bij Kint Pianos.

pianostemmer en technieker Matis bij Kint Pianos Gent

Mare

Ik ben studente Kunst­weten­schappen aan de Ugent en studeer klassiek piano aan het Koninklijk Conserva­torium Brussel. Naast mijn studie ben ik actief bij Kint Pianos als mede­werkster in de piano­winkel en nauw betrokken bij de werking van Klub Kint vzw. Op die manier kan ik mijn passie voor piano­muziek en karakter­volle instru­menten delen met klanten en publiek.

pianostemmer en technieker Matis bij Kint Pianos Gent

Rika

Muziek en plastische kunst­vormen zijn expliciet deel van mijn leven.
Ik studeerde kunst­wetenschappen en maak abstracte olieverf­schilderijen, waarbij ik muziek beluisteren en piano niet kan wegdenken. Piano’s een tweede leven geven is een heel zinvolle opdracht die ik graag help promoten, daardoor kan u mij regelmatig terug­vinden in onze winkel en help ik mee met logistieke onder­steuning.

Exclusieve verdeler
August Förster

Het is een eer voor Kint Pianos om August Förster exclusief in België te mogen vertegenwoordigen.

August Förster wordt beschouwd als één van de beste pianobouwers ter wereld en staat bekend voor hun typische klank: warm, dynamisch en tegelijkertijd briljant in alle registers.

Sinds 1859 bouwt August Förster in het Duitse Löbau 100% handgemaakte piano’s.

Als een van de weinige topmerken is Förster erin geslaagd om te blijven produceren in Duitsland door een doordachte visie van duurzaamheid, kwaliteit, en een ervaren team van ’s werelds beste bouwers en ingenieurs.

Erkend verdeler Petrof

Een andere belangrijke producent van akoestische vleugels en buffetpiano’s in Europa is PETROF, al sinds 1864.

PETROF piano’s zijn vooral geliefd onder muzikanten en vele beroemde artiesten door hun ongewoon zachte, ronde en romantische toon. Doorheen de geschiedenis van de productie is er veel veranderd, maar nauwkeurig handwerk, zorgvuldige materiaalkeuze en het onveranderlijke romantische geluid blijven bestaan.

Wij zijn vereerd om als erkend verdeler Petrof piano’s in België te mogen vertegenwoordigen.

Restauratie van piano's

Bij Kint Pianos zijn we gepas­sioneerde specialisten in onder­houd, revisie, reparatie en res­tau­ratie van buffet- en vleugel­piano's. Naast de klassieke Duitse mecha­nieken van o.a. Steinway, Petrof en August Förster, we ook gespecialiseerd in Franse ...

J

Verkoop nieuwe en tweedehands piano's

We bieden topklasse piano’s van de beste bouwers aan. Naast gereviseerde tweedehands piano’s verkopen we nieuwe piano’s van twee Europese bouwers: August Förster (Dui) en Petrof (Tje).
J

Stemmen en onderhoud van piano's

Het stemmen gebeurt door professionele pianostemmers in harmonie met de ziel van het instrument. Kint Pianos komt aan huis wanneer het u past. Het liefst doen we dat met de fiets.

J

Precision Touch Design (PTD)

Thomas Kint is erkend PTD-installateur en -technicus. PTD is een optimalisatie van de mechaniek in een vleugelpiano. Het richt zich op het verfijnen van het toetsgevoel, de responsiviteit en de algehele speelervaring.
J
logo Kint Piano's Gent

T +32 479 316 530
T +32 498 840 003‬
info@kintpianos.be

Winkel: Kortrijksesteenweg 128 – 9000 Gent
Atelier : Klapeksterstraat 1A – 9000 Gent

Toonzaal te bezichtigen na afspraak.

Contact

Kint Pianos is lid van VvPN

Kint Pianos is lid van VVPN, de vereniging van pianotechnici van Nederland

Thomas Kint is een "Erkend Ambachtsman"

Thomas Kint van Kint Pianos is een Erkend Ambachtsman

Erkend PTD-installateur en -technicus PTD academy Europe

Thomas Kint van Kint Pianos uit Gent is erkend PTD-installateur en -technicus.
Thomas Kint volgde de gespecialiseerde opleiding in de PTD academy Europe in Duitsland